Açıktan memur alımı yapan bakanlıklar ve kurumlar hangileri?
Açıktan memur alımı yapan bakanlıklar ve kurumlar hangileri?
Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşları bünyelerinde devamlı oluşan çalışan eksikliğini karşılamak için memur personel alımlarına devam ediyor. Bazı kurumlar KPSS şartı aramıyor. Memur olmak için ne yapılmalı, memurluk şartları neler, hangi kurumlar memur arıyor, KPSS şartı olmadan memur alan kurum hangisi? İşte 2018'de memur alımı yapacak yerler.
Kamuya alımlar her ne kadar KPSS ile olsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor.
Kamuya alımlar devam ediyor. 2018 yılının başlaması ile yeni ilanlar yayımlanıyor ve binlerce aday kamuda yerini almaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz sene de memur personel alımları yapıldı ve artık 2018 memur alımı ilanları yayımlanmaya başladı. Adaylar yeni yılda da iş sahibi olabilecek. Memur alımları 2018 yılında da devam edecek.
Başbakan Binali Yıldırım, 36 bin sağlık personeli, 20 bin öğretmen, Adalet Bakanlığına 15 bin personel, 9 bin 500 diyanet ve diğer kamu personelleri dahil 110 bin personel alınacağını açıklamıştı. Kamuya alımlar her ne kadar KPSS ile olsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Peki Hangi kurum kaç memur alıyor? KPSS şartı olmadan memur alan kurum hangisi? 2018'de memur alımı yapacak kurumlar hangisi?
MEMUR ARAYAN KURUMLAR
Aşağıdaki tablo yardımı ile, Alım yapan kurum, KPSS şartı olup olmadığı, son başvuru tarihleri, kadro sayısı ve detaylara ulaşabileceksiniz.
İşte Ocak ayı kamuya memur personel alımı ilanları tıkla indir
MEMUR OLMAK İÇİN NE YAPMALI?
Adaylardan 2018 yılında da, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini Türkiye'nin her yerinde yapmasına engel durum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi aşağıdaki nitelikler aranıyor.
MEMURLUK İÇİN KPSS GEREKİYOR
Bir çok kurum adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aramakta ve kamuya dahil olmak isteyen adaylar bu yönde her sene KPSS ye girmektedir. Lise mezunu olan adaylar KPSSP94, Önlisans mezunu olan adaylar KPSS P93 ve Lisans mezunu olan adaylar ise KPSS P3 puan türünden veya eğitimine göre çeşitli puan türlerinden KPSS ye girerek puan almakta ve adayların bu Puan durumlarına göre kadro giriş ilemleri belirlenmetedir.
BAZI KURUMLAR KPSS ARAMIYOR
Kamuya alımlar her ne kadar KPSS ile olsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Bunun yerine diğer nitelikler sonucunda alım yapıyorlar. Mesela bir çok askeri personel alımlarından, TÜBİTAK, Bazı üniversiteler, Bakanlıklar ve bazı belediyeler adaylardan KPSS şartı aramıyorlar.
Bu yıl ilk çıkan memur alım ilanlarında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Çanakkale Ayvacık Belediyesi, ÖSYM, Yurdışı Türkler ve Akraba Toplulukları şu anda KPSS aramadan memur alacak.
MEMURLUKTA EĞİTİM ŞARTI
Alım yapılacak kadro veya pozisyona göre adaylar gerekli eğitim seviyelerini tamamlamış ve istenilen fakülte veya yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekli. Yurtdışında veya Yurtiçinde farklı yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar bu pozisyon için YÖK'ten denklik belgesi almak zorundadır. Bu bilgi mutlaka ilanların içerisinde verilir.
MEMURLUKTA YAŞ ŞARTI
Adaylar kamu kurum veya kamu kuruluşları tarafından belirlenen yaş sınırları içerisinde olmak zorundadırlar. Kamuya memur alımları'nda genellikle adaylardan 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır. Bu yönde bir çok kişi 35 yaşından sonra KPSS'ye girmekte ve malesef sonrasında üzgüntüuye kapılmaktadır. Bu nedenle adaylar mutlaka ilanların metinlerindeki belirtilen yaş şartına mutlaka uygun olmaları şarttır.
MEMURLUK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Başvurular, kurumların belirledikleri tarih içerisinde alınmaktadır. Başvuru tarihleri dışında yapılmış olan başvurular geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır. Bu sebeple adaylar mutlaka ilanların başvuru sürelerini incelemeli ve başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmalıdır. Başvurular kurumun belirlediği şekilde, Şahsen, Posta ile, e-posta ile, online veya tercih işlemeleri şeklinde başvuru alınmaktadır. Ayrıca kurumların belirlediği şekilde başvuru yapmayan adayların başvuruları da geçersiz sayılacak.
Konular
- Memurlar kıdem tazminatı alır mı?
- Güvenlik soruşturması olumsuz çıkan bir aday, yeniden KPSS tercihinde bulunabilir mi?
- Derece yükselmesinde boş kadro olması şart mıdır?
- KPSS ile KİT'e atananlar 3 yıl başka kuruma geçemeyecek mi?
- 2018/2 KPSS tercihlerinde, bilgisayar sertifikası şartı nasıl olacak?
- 4B kadro statüsü nedir?
- KPSS 2018/2'de boş kalan kadro sayısı açıklandı mı?
- KPSS'de başvuran sayısı düşüyor mu?
- KPSS ile öğretmen atamadaki yeni sistem adayları mağdur eder mi?
- KPSS-2018/9 Tercih Kılavuzu Yayımlandı
- 2018 EKPSS Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak?
- KPSS-2018/9 Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu
- Engelli işçi alımında hangi puan kullanılmakta, ilanlar nerede yayınlanıyor?
- EKPSS yerleştirme takvimi açıklandı
- Taşerona kadro KPSS adaylarına haksızlık değil mi?
- KPSS'siz özel harekat polisi alımına devam mı?
- EKPS'ye aynı anda iki öğrenimden birden başvurmak mümkün mü?
- Yetiştirme yurdunda kalan çocukların ataması nasıl yapılıyor?
- KPSS ile atanan gencin askerlik şartını taşımıyor diye hakkı yanar mı?
- Atama izni sayısı KPSS ile alım anlamına gelir mi?
- Engelli öğretmen alımı nasıl oluyor?
- EKPSS Branş Sıralamaları Güncellendi
- Ücretli öğretmene KPSS'siz sözleşmeli atama yapılabiliyor mu?
- ÖSYM EKPSS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
- EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
- 2018/1 EKPSS ile yerleşenlerden hangi belgeler isteniyor?
- KPSS-2018/4 Tercih Kılavuzu ve Tablolar Yayımlandı
- 2018 EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ve Yanıt Anahtarları (%10)
- MEB’den KPSS dershanesi
- MEB KPSS'ye hazırlık kurs programları hazırladı