KPSS 2018 öğretmenlik sınavı başvuru tarihi belli oldu mu?
KPSS 2018 öğretmenlik sınavı başvuru tarihi belli oldu mu?
2018 KPSS ve ÖABT sınav tarihleri ile başvuru tarihleri belli oldu. PSS ve ÖABT ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman? 2018 KPSS ve ÖABT sınav tarihleri ile başvuru tarihleri belli oldu. İşte ÖSYM'nin 2018 sınav takvimi...
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT),Temmuz 2018'de yapılacak.Sınav başvuruları Mart 2018'de alınacak.Sonuçlar Ağustos 2018'de duyurulacak.
KPSS 2018 lisans Kılavuzunu İndirmek için Buraya Tıklayın
KPSS 2018 lisans Başvuru İşlemlerini Yapmak için Buraya Tıklayın
2018-KPSS Değişiklikler
2018-KPSS Oturum Bilgisi
2018-KPSS Puan Türleri
A grubundan sınava girecek adaylar Cumartesi Sabah oturumunun dışında Pazar günü yapılacak olan Alan sınavlarından ister birine isterlerse ikisine birden bitirdiği bölümün durumuna göre katılmalıdır.Öğretmenlik bitiren adaylar ise Cumartesi yapılacak iki oturuma da katılmak zorundadır. Ayrıca öğretmen atamaları için KPSS'den 2 ay sonra yapılacak olan ÖABT testine katılmaları şarttır. Öğretmenlik mezunları bu yıl toplam 3 oturumdan sınava girecektir.
Sınav ücretinin yatırılması Adaylar girecekleri oturum sayısını ilgili ücret ile çarparak hesaplanan tutarı bankalara yatıracaklar. Güncel ücret bilgileri kılavuzda yer almaktadır.
Adayların sınava girmesi için öncelikle aşağıdaki bankalara ücret yatırmaları gerekmektedir. T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuran adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuran adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuran adaylar hariç) Tüm PTT İş Yerleri (KKTC'den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) **Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.
KPSS 2018 öğretmenlik sınav ücreti kredi kartı ile ödeme yapmak için tıklayınız
Başvuru yapılması Bu başlıkta öncelikle geçerli fotoğraf ifadesini açıklamak istiyoruz. Kılavuza göre geçerli fotoğraf: son 50 ay içerisinde herhangi bir ÖSYM sınavına başvuru merkezi aracılığı ile başvurulurken oradaki görevli tarafından çekilerek sisteme yüklenen fotoğraflardır. Herhangi bir sebeple 50 ay içerisinde sistemden fotoğraf güncelleyenlerin fotoğrafı da geçerli fotoğraf sayılacaktır. Adayların başvuru yolu 3 tanedir.
Bunlar;
1-Başvuru merkezlerine giderek bizzat başvuru yapmak
2-İnternet üzerinden online başvuru yapmak
3-Posta ile başvuru yapmak Adaylarımız aşağıdaki tabloya göre nasıl başvuru yapacaklarını rahatlıkla anlayabilirler:
Başvuru merkezine giderek başvuru yapacak adaylar Başvuruya giderken bu belgeler mutlaka yanınızda olsun:
-Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu
-Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın görevlilerce kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın görevlilerce kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir),
-Engelli adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış sağlık raporlarının bir örneği, engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ve Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu (Tam ve doğru olarak doldurulmuş olmalıdır.)
-ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmi belgelerinin onaylı bir örneği (Başvuruda, adayın diploma veya öğrenim durumunu gösterir belgesi başvuru merkezi görevlisi tarafından kontrol edilerek adayın başvurusu alınacaktır. Bu belgesi yanında bulunmayan adayların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.) Başvuru sırasında fotoğraf çekilmesi Başvuru merkezi görevlisi tarafından Aday Başvuru Formundaki bilgiler ile birlikte Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adayların web kamerayla çekilecek fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır. (Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adayların fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenmektedir.). Bu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmesi gerektiğinden, başvuru merkezine giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Sınav günü adayı tanımada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır.
Bilgiler girildikten sonra mutlaka bilgileri ve fotoğrafınızı kontrol edin Başvuru merkezi görevlisi, adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı 2018-KPSS Aday Başvuru Kayıt Bilgileri adlı belgeyi kontrol etmesi için adaya verecektir. Aday bu belgeyi özenle kontrol edecek, fotoğrafı uygun çekilmiş ve diğer bilgileri doğru olarak sisteme işlenmiş ise imzaladıktan sonra onaylaması için görevliye geri verecektir. Fotoğrafı uygun çekilmemiş ve/veya bilgiler sisteme doğru olarak işlenmemiş ise görevliden düzeltilmesi istenecektir. Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır. Onaylanmış, fotoğraflı belge aday tarafından alınmalı ve sınavın bütün aşamalarında adaya gerekli olabileceğinden saklanmalıdır. Onay kodunuz girmeden başvuru tamamlanamaz
DİKKAT: BU AŞAMADA BAŞVURUNUZ HENÜZ TAMAMLANMAMIŞTIR! Bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ettikten sonra ONAY KODUNU GÖREVLİYE BİLDİRİNİZ. Görevli onay kodunu girdikten sonra başvurunuz tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvurunuzu başvuru tarihleri içinde ais.osym.gov.tr üzerinden MUTLAKA KONTROL EDİNİZ. Eğitim bilgilerinizi değiştirecekseniz ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların, eğitim bilgilerini gösterir resmi belgelerinin onaylı bir örneği Aday Başvuru Formu ekinde başvuru merkezi görevlisi tarafından teslim alınacaktır.
Bu belgelerin onaylı bir örneği başvuru merkezi görevlisine teslim edilmelidir. Belgelerin asılları başvuru merkezi görevlisine teslim edilmemelidir. Eğitim bilgilerini gösterir resmi belgelerin onaylı bir örneği dışında adaylara ilişkin hiçbir belge, sağlık raporu, dilekçe vb. başvuru merkezlerince teslim alınmayacaktır. Gerektiği durumlarda bu belgeler, aday tarafından Genel Amaçlı Dilekçe örneği ekinde ÖSYM'ye ulaştırılacaktır. ÖSYM'ye ulaştırılması gereken sağlık raporu vb. belgelerin onaylı bir örneği ÖSYM'ye gönderilmelidir. Belgelerin asılları ÖSYM'ye gönderilmemelidir. İnternet'le bireysel başvurular Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru/sınav ücretini yatırdıktan sonra ÖSYM'nin İnternet sayfasında "2018 KPSS Bireysel Başvuru" başlıklı alandan buradaki açıklamalar doğrultusunda işlemlerini yaparak başvurularını tamamlayacaklardır.
DİKKAT: Başvurunun tamamlanması için "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı." açıklamasının mutlaka görülmesi ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir Postayla başvurular Başvuruların yapılacağı tarihler arasında, zorunlu askerlik görevini yerine getirme, yurt dışında bulunma (eğitim, tedavi vb.), sürekli ve ağır hastalık, tutukluluk/hükümlülük gibi nedenlerle başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayan adaylar, başvuru süresi içerisinde aşağıdaki belgeleri bir dilekçe ekinde ÖSYM'ye ulaştırmalıdır. Başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaşmayan belgeler ile Aday Başvuru Formu üzerinde eksik bilgilerin yer aldığı belgeler kesinlikle işleme konulmayacaktır. Bu belgelerden biri bile eksik olan adayın posta ile başvurusu kabul edilmez. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaşmayan belgelerden ÖSYM sorumlu olmayacaktır.
* Doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış 2018-KPSS Aday Başvuru Formu
*Tutukluluk/hükümlülük, zorunlu askerlik görevini yerine getirme vb. nedenlerini ve sürelerini belirten resmi bir belge
* Ağır hasta adayların, başvurma süresince "başvuru merkezine gidemeyecek durumda" olduklarını belirtir sağlık raporu * Başvurma süresince yurt dışında bulunan adayların yurt dışında bulunma nedenini ve süresini belirten resmi bir belge
* Diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmi bir belgenin onaylı örneği (Türkçe'ye tercüme edilmiş)
* Adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde yüzü açık ve cepheden son üç ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf (Aday Başvuru Formuna iliştirilecektir.)
* Nüfus cüzdanı veya pasaportun onaylı bir örneği (Nüfus cüzdanında soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.) Postayla başvuru yapacak adaylar sınav ücretini, Aday Başvuru Formu üzerinde belirtilen TC Kimlik Numarasına yatırmış olmalıdır. Aday Başvuru Formu üzerinde belirtilen TC Kimlik Numarasına yatırılmayan sınav ücreti işleme alınmaz, bu durumdaki adayın posta ile başvurusu kabul edilmez. Yurt dışından postayla başvuru yapacak adaylar sınav ücretini, başvuru süresi içinde, Türkiye'deki bir yakını aracılığıyla arka sayfadaki bankalardan birine veya ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatıracaktır. Sınav ücretini bu yolla yatırmayan adayların belgeleri işleme alınmayacak, başvuruları kabul edilmeyecektir.
Konular
- Memurlar kıdem tazminatı alır mı?
- Güvenlik soruşturması olumsuz çıkan bir aday, yeniden KPSS tercihinde bulunabilir mi?
- Derece yükselmesinde boş kadro olması şart mıdır?
- KPSS ile KİT'e atananlar 3 yıl başka kuruma geçemeyecek mi?
- 2018/2 KPSS tercihlerinde, bilgisayar sertifikası şartı nasıl olacak?
- 4B kadro statüsü nedir?
- KPSS 2018/2'de boş kalan kadro sayısı açıklandı mı?
- KPSS'de başvuran sayısı düşüyor mu?
- KPSS ile öğretmen atamadaki yeni sistem adayları mağdur eder mi?
- KPSS-2018/9 Tercih Kılavuzu Yayımlandı
- 2018 EKPSS Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak?
- KPSS-2018/9 Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu
- Engelli işçi alımında hangi puan kullanılmakta, ilanlar nerede yayınlanıyor?
- EKPSS yerleştirme takvimi açıklandı
- Taşerona kadro KPSS adaylarına haksızlık değil mi?
- KPSS'siz özel harekat polisi alımına devam mı?
- EKPS'ye aynı anda iki öğrenimden birden başvurmak mümkün mü?
- Yetiştirme yurdunda kalan çocukların ataması nasıl yapılıyor?
- KPSS ile atanan gencin askerlik şartını taşımıyor diye hakkı yanar mı?
- Atama izni sayısı KPSS ile alım anlamına gelir mi?
- Engelli öğretmen alımı nasıl oluyor?
- EKPSS Branş Sıralamaları Güncellendi
- Ücretli öğretmene KPSS'siz sözleşmeli atama yapılabiliyor mu?
- ÖSYM EKPSS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
- EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
- 2018/1 EKPSS ile yerleşenlerden hangi belgeler isteniyor?
- KPSS-2018/4 Tercih Kılavuzu ve Tablolar Yayımlandı
- 2018 EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ve Yanıt Anahtarları (%10)
- MEB’den KPSS dershanesi
- MEB KPSS'ye hazırlık kurs programları hazırladı