KPSS 2018 öğretmenlik sınavı kaç oturum?

KPSS 2018 öğretmenlik sınavı kaç oturum?



Öğretmenler kpss de hangi oturumlara girecek 2018? 2018 KPSS'de Öğretmen adayları hangi oturumlara girecek , kaç tl ödeyecek? ÖABT - KPSS başvuru ve sınav tarihleri ile başvuru ücretleri ne kadar ? Hangi branş mezunları ÖABT ye girecek 2018 KPSS ÖABT başvuru şartları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler kpss2018.net'te.

Cumartesi sabah oturumu (Genel Kültür-Genel Yetenek): (Zorunlu)

Cumartesi öğleden sonra oturumu (Eğitim Bilimleri) (Zorunlu)

ÖABT katılacaksa: (Branşına göre)

Buradan da anlaşılacağı üzere Öğretmen adayları 2018 KPSS'de branşına göre iki farklı yol izleyecektir. Eğer öğretmen adayı ÖABT ye katılmayacak ise iki oturum parası , ÖABT'ye katılacaksa üç oturum parası başvuru ücreti ödeyecektir. Ayrıca dileyen öğretmen adayları Pazar günü yapılan A Grubu sınavlarada girebilirler.

Öğretmen alımları ve girilecek oturumlar

Öğretmenlik puanları 1 yıl geçerlidir ve genel olarak Ağustos ayında büyük atama yapılmaktadır. Duruma göre ise Şubat aylarında da ek atama yapılmaktadır.

Öğretmen adayları için 2013 yılından itibaren P10 ve P121 olmak üzere iki farklı puan hesaplanmaktadır.

P121 puanı; kılavuzda belirtilen 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür. Bu puan; genel kültür +genel yetenek+ eğitim bilimleri+ÖABT bileşenlerinden oluşmaktadır. Yani bu 16 branş mezunu olan adaylar Cumartesi Sabah+Cumartesi öğle + ÖABT (Temmuz) oturumlarına katılacaklardır. Bu adaylar toplamda sınav ücreti ödeyeceklerdir.

P10 puanı; kılavuzda belirtilen 16 branş haricindeki öğretmenlikler için tercihlerde kullanılan puandır. Bu puan; genel kültür +genel yetenek+ eğitim bilimleri bileşenlerinden oluşmaktadır. Bu adaylarımızın Cumartesi Sabah+Cumartesi öğle oturumlarına katılmaları yeterlidir. Bu oturumlar için sınav ücreti toplamda kılavuz bilgilerinde belirtilmiştir.

2018-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)Sınav Yapılacak Alanlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” kapsamında imzalanan protokol uyarınca 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) uygulanacağı alanlar;Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği olarak belirlenmiştir.

KPSS 2018 öğretmenlik sınavı giriş belgesi çıkartmak için tıklayınız

Konular

Top