KPSS başvuru ücreti hangi bankalara yatırılır 2018?
KPSS başvuru ücreti hangi bankalara yatırılır 2018?
2018 KPSS başvuruları başlıyor. Peki KPSS başvuru ücretleri ne kadar ve hangi bankalara yatırlacak? İşte bu sorunun cevabı...
KPSS başvuruları başladı. 2018 KPSS'ye başvuracak adaylar Mart'a kadar başvuru işlemlerini yapabilirler. Peki KPSS ücreti bu sene ne kadar ve başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? 2018 yılı KPSS başvuruları için her oturuma geçen yıl 60 lira ödenmişti.
Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuruları başlıyor. ÖSYM'nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) Mayıs'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise Temmuz'da gerçekleştirilecek.
SINAV ÜCRETİ NE KADAR?
2018-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları, Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak olup ücret ödeme için son gün, Mart 2018 tarihidir.
Genel Yetenek-Genel Kültür : Mayıs 2018, Saat: 10.00, 130 dakika, 60,00 TL
Eğitim Bilimleri : Mayıs 2018, Saat: 14.30, 100 dakika, 60,00 TL
Kamu Yönetimi : Mayıs 2018, Saat: 10.00, 50 dakika, 40,00 TL
Uluslararası İlişkiler : Mayıs 2018, Saat: 11.00, 50 dakika, 40,00 TL
İşletme : Mayıs 2018, Saat: 14.30, 50 dakika, 40,00 TL
Muhasebe : Mayıs 2018, Saat: 15.30, 50 dakika, 40,00 TL
Hukuk : Mayıs 2018, Saat: 10.00, 50 dakika, 40,00 TL
İktisat : Mayıs 2018, Saat: 11.00, 50 dakika, 40,00 TL
İstatistik : Mayıs 2018, Saat: 12.00, 60 dakika, 40,00 TL
Maliye : Mayıs 2018, Saat: 14.30, 50 dakika, 40,00 TL
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri : Mayıs 2018, Saat: 15.30, 50 dakika, 40,00 TL
ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ, SINAV SÜRESİ VE SINAV ÜCRETİ: Temmuz 2018, Saat: 10.00, 75 dakika, 60,00 TL
(ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 180,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.) BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL
ÖDEMLER HANGİ BANKAYA YAPILACAK?
- Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
- Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı
- Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
- Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
- Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
*Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.
KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri yarın başlayacak, Mart'ta sona erecek.
KPSS 2018 lisans Kılavuzunu İndirmek için Buraya Tıklayın
KPSS 2018 lisans Başvuru İşlemlerini Yapmak için Buraya Tıklayın
2018-KPSS Değişiklikler
2018-KPSS Oturum Bilgisi
2018-KPSS Puan Türleri
Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri yarın başlayacak, Mart'ta sona erecek.
Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?
Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapacak adayların başvuru merkezine giderken aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:
- Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerin cok kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
- Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir),
- ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde engel/sağlık bilgisi yer almayan veya engel bilgisi değişen adaylar için üniversite veya devlet hastansinden alınmış sağlık raporlarının bir örneği, engellerine ilişkin geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ve Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu(Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu tam ve doğru olarak doldurulmuş olmalıdır.
- Bu belgeler başvuru merkezine teslim edilmeyecek aday tarafından başvuru süresi içinde ÖSYM’ye gönderilecektir.)
BAŞVURULAR NASIL OLACAK?
Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Başvuru için son gün Mart 2018. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Başvuru Merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır. Başvurudan önce adayların sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.
İNTERNETTEN BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
İnternet ’le bireysel başvurular Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvurularını ÖSYM’nin İnternet sayfasında “2018-KPSS Bireysel Başvuru” başlıklı alandan buradaki açıklamalar doğrultusunda süresi içinde yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.
DİKKAT: Başvurunun yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasının mutlaka görülmesi ve sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir.İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan, sistemde sağlık bilgisi bulunmayanların veya değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaştIrmaları gerekmektedir.
SINAV ÜCRETİ NASIL YATIRILACAK?
Adaylar, sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklardır. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için banka şubelerinden birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik /Y.U. Numarası, adı ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar Y.U. Numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdır. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir.
KPSS başvuru ücreti online ödeme yapmak için tıklayınız
Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla veya kredi kartı/banka kartı ile sınav ücretini yatırabilirler.
KİMLER SINAVA GİREBİLECEK
2018 Kamu Personel Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik İle B Gurubu Kadroları İçindir. Sınav, lisans, Önlisans ve Lise-Ortaöğretim düzeyindedir. Bundan böyle 2018-KPSS olarak anılacaktır.
Sınava girme hakkınızın olup olmadığını daha önceden öğrenmenizi sağlamak, çoğu aday sınava girebileceğini bilmeden sınava yakın bu tür yazıları okuyor ama sınava çalışma fırsatını kaçırmış bir şekilde sınava giriyor sonuç negatif. Bizler 2018 KPSS Sonuçlarınızın Olumlu olması için sizler için bu çalışmayı yaptık.
Kamu kurum ve kuruluşlarının, KPSS B, A Grubu ve Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlik dâhil Kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları zorunludur.
2018-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak merkezî yerleştirme işlemlerinde ya da merkezî yerleştirme kapsamında olmamakla birlikte ilk defa açıktan personel alımlarında KPSS sonuçlarını kullanma durumunda olan ve kamu personeli istihdam eden (Zabıt Katibi, İnfaz Koruma Memuru, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesindeki alımlar, Milli Savunma Bakanlığı sivil memur alımları 2 ve bazı üst kurullar gibi.) tüm kurumların yapacakları personel alımlarında kullanılacaktır. A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2018-KPSS’ye girebilirler.
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.
2018-KPSS LİSANS sonuçları öğretmen adayları hariç, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerliliğini korumaktadır. Bu sınava girmiş adaylardan, A Grubu Kadrolara başvuracak olanlar, puanlarını yükseltmek istiyorlarsa 2018-KPSS’ye girebilirler.
Adayların, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar için kamu kurum ve kuruluşlarına ve öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.
Konular
- Memurlar kıdem tazminatı alır mı?
- Güvenlik soruşturması olumsuz çıkan bir aday, yeniden KPSS tercihinde bulunabilir mi?
- Derece yükselmesinde boş kadro olması şart mıdır?
- KPSS ile KİT'e atananlar 3 yıl başka kuruma geçemeyecek mi?
- 2018/2 KPSS tercihlerinde, bilgisayar sertifikası şartı nasıl olacak?
- 4B kadro statüsü nedir?
- KPSS 2018/2'de boş kalan kadro sayısı açıklandı mı?
- KPSS'de başvuran sayısı düşüyor mu?
- KPSS ile öğretmen atamadaki yeni sistem adayları mağdur eder mi?
- KPSS-2018/9 Tercih Kılavuzu Yayımlandı
- 2018 EKPSS Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak?
- KPSS-2018/9 Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu
- Engelli işçi alımında hangi puan kullanılmakta, ilanlar nerede yayınlanıyor?
- EKPSS yerleştirme takvimi açıklandı
- Taşerona kadro KPSS adaylarına haksızlık değil mi?
- KPSS'siz özel harekat polisi alımına devam mı?
- EKPS'ye aynı anda iki öğrenimden birden başvurmak mümkün mü?
- Yetiştirme yurdunda kalan çocukların ataması nasıl yapılıyor?
- KPSS ile atanan gencin askerlik şartını taşımıyor diye hakkı yanar mı?
- Atama izni sayısı KPSS ile alım anlamına gelir mi?
- Engelli öğretmen alımı nasıl oluyor?
- EKPSS Branş Sıralamaları Güncellendi
- Ücretli öğretmene KPSS'siz sözleşmeli atama yapılabiliyor mu?
- ÖSYM EKPSS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
- EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
- 2018/1 EKPSS ile yerleşenlerden hangi belgeler isteniyor?
- KPSS-2018/4 Tercih Kılavuzu ve Tablolar Yayımlandı
- 2018 EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ve Yanıt Anahtarları (%10)
- MEB’den KPSS dershanesi
- MEB KPSS'ye hazırlık kurs programları hazırladı