2018 KPSS başvuruları nereden yapılıyor?

Milyonlarca öğrenci ve memur adaylarının merakla bekledikleri 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları ne zaman başlıyor? sorusunun yanıtı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Peki 2018 kpss başvuruları nereden yapılıyor?
ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan Başvuracağınız Sınava ait Kılavuz ve Aday Başvuru Formuna ulaşabilirsiniz.Başvurma süresi içerisinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine sınav ücretini yatırınız. http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan Başvuracağınız Sınava ait Aday Başvuru Formunu önceden doldurmanız yararınıza olacaktır.
KPSS 2018 lisans Kılavuzunu İndirmek için Buraya Tıklayın
KPSS 2018 lisans Başvuru İşlemlerini Yapmak için Buraya Tıklayın
2018-KPSS Değişiklikler
2018-KPSS Oturum Bilgisi
KPSS Puan Türleri
Bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra internet bağlantısı ve yazıcısı olan bir bilgisayarı kullanarak, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik / Y.U. Numaranız ile şifrenizi giriniz; ilgili sınavı seçerek mevcut bilgilerinizi kontrol ediniz, kimlik bilgileriniz dışında istenilen alanları güncelleyiniz, varsa eksik bilgilerinizi tamamlayınız.Başvuru İşlemini Tamamla butonuna basınız ve “Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır” iletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve bu belgeyi saklayınız.
ÖSYM’nin tarafınıza daha önce vermiş olduğu Şifrenizi hatırlamıyorsanız
http://www.osym.gov.tr internet adresinden Adayların Internet Erişim Şifresi Edinmeleri ile ilgili duyuruyu okuyarak şifre edinme ile ilgili
bilgi alabilirsiniz.
* Sınav Ücretinin Yatırılabileceği Bankalar:
T.C. Ziraat Bankası, VakıfBank, Türk Ekonomi Bankası, T. Halk Bankası, Akbank, Denizbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası
Binlerce memur adayının aylardır hazırlandığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru tarihleri belli oldu. Sınav tarihi ÖSYM'nin takviminde yerini aldı. Sınav takviminin açıklanmasıyla birlikte KPSS maratonu başlarken adayları büyük bir heyecan sardı. Peki, KPSS başvuruları ne zaman? Tüm adayların aylardır sorduğu, yanıt aradığı bu sorunun yanıtı ÖSYM'nin internet sitesinde cevaplandı.
2018 KPSS için ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamaya göre; başvurular ÖSYM bürolarından ya da internet üzerinde yapılacak. Peki, kimler KPSS'ye başvuru yapabilir? KPSS'ye başvurusu için hangi belgelere ihtiyaç var? KPSS ile ilgili tüm merak ettikleriniz haberimizin detayında!
KİMLER HANGİ KPSS'YE BAŞVURU YAPMALI?
Bu yıl KPSS başvuruları ilk olarak 13 Mart 2017 tarihinde başlayacak. KPSS sınav başvuru tarihleri, mezun olunan öğrenim grubuna göre değişecek. Yani Lisans ve ortaöğretim için yapılacak başvuru tarihleri farklı tarihlerde başlayıp farklı tarihlerde sonlanacak. Ortaöğretim (Lise ve dengi meslek lisesi) (KPSS/2 sınavına girmektedirler), ön lisans (İki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açık öğretim) (KPSS/2 sınavına girmektedirler), lisans (Dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) (KPSS/1 sınavına girmektedirler), yüksek lisans ve doktora diploması almış olanlar ise başvurularını lisans diploması aldıkları alandan yapmakta ve daha sonra tercihlerini bu alan üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
2018 KPSS BAŞVURU DETAYLARI
1- 2018-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, eğitim BİLİMLERİ) başvuruları; Mart 2018 tarihleri arasında alınacak. Sınav Mayıs 2018 tarihinde yapılacak ve sınav sonuçları Haziran 2018 tarihinde açıklanacak.
2- 2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) başvuruları; Mart 2018 tarihleri arasında alınacak. Sınav Mayıs 2018 tarihinde olacak ve sınav sonuçları Haziran 2018 tarihinde duyurulacak.
3- 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) başvuruları; Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Sınav Temmuz 2018 tarihinde olacak ve sınav sonucu Ağustos 2018 tarihinde erişime açılacak.
KPSS NEDİR?
Kamu Personel Seçme Sınavı kısatlmasıyla KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel seçmek için ÖSYM tarafından yapılan sınavdır. Bu sınav, "Genel Yetenek", "Genel Kültür", "Yabancı Dil", "Eğitim Bilimleri", "Hukuk", "İktisat", "İşletme", "Maliye", "Muhasebe", "Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler”i, "Ekonometri", "İstatistik", "Kamu Yönetimi" ve "Uluslararası İlişkiler" gibi farklı sınavlardan oluşmaktadır.
Konular
- Memurlar kıdem tazminatı alır mı?
- Güvenlik soruşturması olumsuz çıkan bir aday, yeniden KPSS tercihinde bulunabilir mi?
- Derece yükselmesinde boş kadro olması şart mıdır?
- KPSS ile KİT'e atananlar 3 yıl başka kuruma geçemeyecek mi?
- 2018/2 KPSS tercihlerinde, bilgisayar sertifikası şartı nasıl olacak?
- 4B kadro statüsü nedir?
- KPSS 2018/2'de boş kalan kadro sayısı açıklandı mı?
- KPSS'de başvuran sayısı düşüyor mu?
- KPSS ile öğretmen atamadaki yeni sistem adayları mağdur eder mi?
- KPSS-2018/9 Tercih Kılavuzu Yayımlandı
- 2018 EKPSS Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak?
- KPSS-2018/9 Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu
- Engelli işçi alımında hangi puan kullanılmakta, ilanlar nerede yayınlanıyor?
- EKPSS yerleştirme takvimi açıklandı
- Taşerona kadro KPSS adaylarına haksızlık değil mi?
- KPSS'siz özel harekat polisi alımına devam mı?
- EKPS'ye aynı anda iki öğrenimden birden başvurmak mümkün mü?
- Yetiştirme yurdunda kalan çocukların ataması nasıl yapılıyor?
- KPSS ile atanan gencin askerlik şartını taşımıyor diye hakkı yanar mı?
- Atama izni sayısı KPSS ile alım anlamına gelir mi?
- Engelli öğretmen alımı nasıl oluyor?
- EKPSS Branş Sıralamaları Güncellendi
- Ücretli öğretmene KPSS'siz sözleşmeli atama yapılabiliyor mu?
- ÖSYM EKPSS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
- EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
- 2018/1 EKPSS ile yerleşenlerden hangi belgeler isteniyor?
- KPSS-2018/4 Tercih Kılavuzu ve Tablolar Yayımlandı
- 2018 EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ve Yanıt Anahtarları (%10)
- MEB’den KPSS dershanesi
- MEB KPSS'ye hazırlık kurs programları hazırladı